Urriak 3: Katalunian bagoaz Greba Orokorrera!

Print

KATALUNIA ETA BALEARRETAKO CNT SINDIKATUAREN JARRERA KATALUNIAKO EGOERAREN AURREAN

Estatu oro errepresioan oinarritzen da eta bortizkeriaren bitartez indarrean mantentzen da, Katalunian bizi garenok egiaztatzen ari garen bezala. Estatuak, bere lurralde-osotasuna arriskuan ikusi duenean, ez du zalantzarik izan beren indar zapaltzaileak bereizketarik gabe erabiltzeko.

 

Eraso hauek zapaldua eta estututa dauden pertsonek euren askatasun kolektiboak erabiltzen hasi direnean hasi dira, indarrean dauden botereak honen beldur baitira. Langileriak beren etorkizuna euren eskuetan hartzea, benetan botere hauek izutzen baitu: horregatik ezin dute baimendu kontrola ez dezaketen disidentzia.

Baina CNT sindikatutik disidentzia eta errebeldia ospatzen dugu, mundu berri bat eraikitzeko adorea direlako, mundu berri bat zeinean pertsonek eragiten dieten gaietan erabakitzeko aukera duten. Une hau ere beldurra gainditzeko, antolatzeko eta langileriak azken urteotan galdutakoa berreskuratzeko egiteko deia erabiltzen dugu.

Gure zapaltzaileen ahultasun momentu oro aprobetxa dezagun, galdu duguna berreskuratzeko, gure eskubideak baitira: gizakiok sortutako aberastasuna, langileek belaunaldiz belaunaldi sortutakoa, kapitalak eta Estatuek bereganatu nahi dutena! Katalunia, Iberiar Penintsula eta munduan borroka hau zabal dezagun.

Guzti hau dela eta, laster egingo diren Greba Orokorreko deialdiei batzera gonbidatzen zaituztegu, baita ere gure sindikatuek eta erakunde libertarioek egingo duten deialdietara parte hartzera ere.

Kideak! Kalera! Jarduteko ordua heldu da eta! #AlsCarrers #SensePor #VagaGeneral

Igandea, 2017ko irailak 24

POSICIONAMENT DE LA CNT DE CATALUNYA I BALEARS DAVANT LA SITUACIÓ CATALANA

Tot Estat es basa en la repressió i, en últim termini, es manté sobre la violència – com malauradament estem comprovant a la nostra pell les persones que vivim a Catalunya. Quan l'Estat ha vist perillar la seva integritat territorial no ha dubtat en utilitzar les forces repressives indiscriminadament.

Aquests atacs neixen de la por dels poders establerts a l'ús efectiu de les llibertats col·lectives per les persones explotades i oprimides del territori. I és que res espanta a qualsevol poder institucionalitzat tant com que les classes treballadores prenguin a les seves mans el seu propi destí: per això no poden permetre cap forma de dissidència que se'ls pugi anar de les mans.

Però des de la CNT celebrem la dissidència i la rebel·lia com un cant a la llibertat dins la construcció d'un món on les persones puguin decidir sobre sí mateixes sobre tot allò que les afecta.

També fem servir aquest moment per fer una crida a vèncer la por, organitzar-nos i aconseguir acabar amb els retrocessos que les treballadores i treballadors hem patit aquests anys.

Aprofitem qualsevol moment de feblesa dels nostres opressors per conquerir allò que és legítimament nostre: la riquesa de la humanitat, la que han creat generació rere generació de les classes treballadores i la qual pretenen apropiar-se Estats i Capital! Fem-ho estenent la lluita reivindicativa a tots els racons de Catalunya, de la Península i del món.

I per tot això us convidem a afegir-vos a les convocatòries de Vaga General que es faran properament, així com a qualsevol convocatòria que facin els nostres sindicats i d'altres organitzacions llibertàries.


Companyes! Companys! Als carrers! Ha arribat l'hora d'actuar! #AlsCarrers #SensePor #VagaGeneral

Diumenge, 24 de setembre del 2017

Copyright 2012. http://www.cnt-sindikatua.org